DSK - CHANIA LUXURY VILLAS

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

Οι Μένιες ή Δίκτυννα βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων, στην βορειοανατολική άκρη του Ακρωτηρίου του Ροδωπού και στην έξοδο του φαραγγιού Φούντας. Είναι μια υπέροχη απομονωμένη παραλία με βότσαλο και βαθιά κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Δεν επηρεάζεται από τους συνήθεις άνεμους της περιοχής και αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα. Σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων δεν υπάρχει απολύτως καμιά υποδομή, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει από χωματόδρομο μήκους 23 χλμ (45’) από το χωριό Ροδοπός. Ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος, γεγονός που τον καθιστά απαγορευτικό για τα πολύ χαμηλά συμβατικά αυτοκίνητα. Επίσης, εκτελούνται εκδρομές με καϊκάκια από το λιμάνι του Πλατανιά για τις Μένιες. Ακόμη, στις απόκρημνες ακτές ανάμεσα στις Μένιες και στα Αφράτα σχηματίζονται κι άλλες μικρές παραλίες αλλά καμιά δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Η περιοχή αυτή ωστόσο, που έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας Natura 2000, είναι πανέμορφη και σε όλη τη διαδρομή θα έχετε θέα στο άγριο κρητικό τοπίο. Ανέγγιχτη από την άναρχη ανάπτυξη, η χερσόνησος Ροδωπού αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την κρητική φύση και να νιώσετε δέος σε ένα τόπο που ξέρει να επιβάλλεται σε κάθε του σπιθαμή.

Η μαγεία αυτού του τοπίου σαγήνευσε προφανώς και τους αρχαίους Κρήτες, οι οποίοι επέλεξαν τον όρμο Μένιες για να χτίσουν ένα από τα πιο περίλαμπρα ιερά τους, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη θεά Βριτόμαρτις ή Δίκτυννα. Πρόκειται για θεά του κυνηγιού, των βουνών και της φύσης ενώ ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην αρχαιότητα και για αυτό το Δικτυνναίο ιερό αποτελούσε ένα περίφημο λατρευτικό κέντρο και προσέλκυε κόσμο από όλη την Κρήτη που το επισκεπτόταν για να την τιμήσει. Δίπλα στην παραλία βρίσκονται τα ερείπια του ναού που χρονολογείται γύρω στο 530 π.Χ., καθώς και απομεινάρια του αρχαίου λιμανιού λίγα μέτρα ψηλότερα από το σημερινό επίπεδο της θάλασσας. Η περιοχή είχε ανασκαφεί από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και πιθανολογείται ότι κάποια ευρήματα βρίσκονται στο εξωτερικό. Σημαντικά ευρήματα σώζονται κυρίως από τη Ρωμαϊκή Περίοδο, μεταξύ των οποίων είναι μία κεφαλή του Αδριανού και ένα άγαλμα της θεάς Αρτέμιδος.

Για να αποφύγετε τον καλοκαιρινό καυτό ήλιο μπορείτε να αναζητήσετε σκιά στα δέντρα που βρίσκονται λίγο πάνω από την ακτή. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε το κοντινό εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, καθώς και το πανέμορφο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη του Γκιώνα για το οποίο υπάρχει σήμανση στα πρώτα χιλιόμετρα του χωματόδρομου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 vintage seperator

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΜΑΣ

ΖΗΣΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μαραθοκεφάλα, Χανιά, 73006
Tηλ.+30 693 7170 059

E-mail: dskvillas@gmail.com
E-mail: kalatzaki.st@gmail.com

MHTE

Villa Stellina ΜΗΤΕ:
1042Κ10003116001
Villa Dimitrios ΜΗΤΕ:
1042Κ10003118801

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER


Θα χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση email σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή να σας στείλουμε newsletters!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitetr icon googleplus Ακολουθήστε μας στο YouTube